Rumah > tablet android > Troubleshoot: Android Tablet Hang di Logo
  1. hisyam
    September 9, 2012 at 2:18 pm

    tadi baru beli tablet pc china, dah start cas batt ok 50% pastu nk try la donload app youtube tetiba hang, touch tkde ape, off pun tk bleh, ape pun tk boleh.. nk buat camne eh? tunggu smpai batt dia abis sendiri?

    • arnabkacak
      September 10, 2012 at 3:54 am

      ok tuan..saya dah email solution..terima kasih

  2. Izzah
    November 13, 2012 at 11:34 am

    saya gne tablet WM8850-mid… boleh saya dapatkan firmware untuk table ne x? saya dah google tapi x boleh nak download

  3. nila
    Disember 2, 2012 at 2:02 pm

    berapa caj klu format car iconia tab???touch screen hang…tq

    • arnabkacak
      Januari 2, 2013 at 3:04 pm

      RM70 sahaja..

  4. sham
    Disember 19, 2012 at 12:20 pm

    salam, saya baru beli tab china, dah dua kali tukar tapi problem gak, problemnya tab x boleh nak on, tekan button on x nak nyala2 gak, paning dh ni, rasa mcm kena tipu je

    • arnabkacak
      Januari 2, 2013 at 3:04 pm

      biasa memang kes camtuh kalo beli tablet tak berjenama ni..nak beli gak tablet china, cari yang ada brand sikit cam novo…harga mahal sikit tapi tak semahal samsung..

  5. eadie
    Februari 13, 2013 at 4:21 am

    salam…macam mane nak download firmware android nie?? huhu…

    • arnabkacak
      Mac 9, 2013 at 9:25 am

      wassalam..boleh bagitu firmware apa tuh..sy tolong carikan

  6. hisyam
    Februari 24, 2013 at 2:47 pm

    Aigopad m80d hang Kat boot.bleh tlg?

    • arnabkacak
      Mac 9, 2013 at 9:25 am

      boleh tuan..cara yang sama..

  7. syaz
    Mac 3, 2013 at 5:13 am

    saya pny tab keluar tulisan android jer…tkder apa2 pun kuar….nk buat mcm ne nie?

    • arnabkacak
      Mac 9, 2013 at 9:25 am

      buat cam cara kat atas…kalau tak boleh..bagitau saya..saya tolong guide..

  8. man
    Mac 11, 2013 at 8:43 pm

    tablet winds Q13T boleh gunapakai cara kt atas?

    • arnabkacak
      Mac 12, 2013 at 12:08 pm

      boleh tuan..asalkan android..lebey kurang sama..

  9. nurul fatihah binti saharudin
    Mac 31, 2013 at 4:52 pm

    macam mne nak baiki tab pc android screen rosak

    • arnabkacak
      April 14, 2013 at 1:36 pm

      nak repair leh pergi memane kedai hp yang boleh repair..kos dalam RM100++…

  10. hafiz
    April 2, 2013 at 10:19 am

    .folder yg ade kt file manager sume kosong….kat sd pun kosong..cane nk buat?apps yg sy donlod tak blh nk run….die tulis this apps need sd card to run…

    • arnabkacak
      April 14, 2013 at 1:37 pm

      kene root semula…pastu install apps2sd app..

  11. Tzmazlan
    April 4, 2013 at 7:11 am

    Salam,

    Minta bantuan Pakar2 Tablet…Saya ada China Tablet Q88 7 inch Android 4.0 Tablet PC Allwinner A13 Multi-Color 1GHz ARM Cortex-A8…Table problem bilan on selepas startup image android terus hang pada Android logo warna putih or silver …saya dah try Power+Vol + dan dia terus ke android terbaring ada segitiga merah tengah ada tanda ? dan tiada apa berlaku walaupun saya tekan vol + & -….apa perlu saya buat…terima kasih.

    • arnabkacak
      April 14, 2013 at 1:38 pm

      ni boleh ikut sama cam kat atas…leh download firmware model yang sama..pastu root semula..

  12. jai yusof
    April 7, 2013 at 9:39 am

    salam tuan,
    saya pakai tablet pc jenama SMART TAB buatan Taiwan….
    masalahnya skang tab sy xleh boot masuk….smp logo android…. pastu masuk jap n then hang blk di logo android….xtau dh solusi nye cmner…. ada cara ke nk setel? ke kene format jer? format kalo wat sendiri tanpa hantar kedai ada perisian ke?

    • arnabkacak
      April 14, 2013 at 1:35 pm

      kene format tuan…atau root balik semula..kene dapatkan firmware yang sama model..

  13. azie
    April 11, 2013 at 12:47 pm

    sy dpt cabutan bertuah buka kuar android jer, ada gmbr kartun.. last tekan-tekan x leh buka langsung.. tension, dh skrg mcm aner?
    kalo antr kdai bper lak kena byr??

    • arnabkacak
      April 14, 2013 at 1:38 pm

      kedai biasa caj rm70 ke atas..bergantung pada masalah…

  14. roelx
    April 20, 2013 at 12:39 pm

    bro .. kalau wifi tak leh nak on cane ek ?? bila touch on then off blk .. ada solution ker ??

  15. shafiq
    Mei 2, 2013 at 7:08 pm

    mcm mna plk law x ble nk pkai sim?? asal msukkn sim jak tablet to hang..sya gna tablet windsmobile q31t..

  16. fatin89
    Mei 3, 2013 at 3:17 pm

    boleh tolong saya carikan firmware untuk tablet china metro a13

  17. Mei 9, 2013 at 2:28 pm

    tablet hang di logo android.dah 2 hari tk dpt on..r

  18. Mei 28, 2013 at 1:14 am

    assalamualikim…selalu je jem,stuk and batery kong.mcm mana nk atasi masalah..blh tolong tak…tk.cina made

  19. lia
    Jun 8, 2013 at 5:16 am

    assalamualaikum.. saya dah beli android 4.0 yg 7″ punye..belakang die tulis kimo.. skrg ni bile tiap kali pasang dia keluar perkataan android jer.. tolong ajar yer.. sy tak tau pulak sd card tu kat mane?terima kasih

  20. mohd
    Oktober 8, 2013 at 1:45 pm

    Tuan.Puan,

    Mohon bantuan semua, saya baru beli sebulan lepas tablet pc dual 7 plus jenama ‘ZYNC’. Sekarang masalah hang pada startup jer. Mohon bantuan mcmana nak check Firmware tue? Kalau buat sendiri warranty void tak?

    Mohon pandangan semua. TQ

    • arnabkacak
      Oktober 24, 2013 at 4:01 am

      tuan..biasa firmware leh check kat kotak..dia ade tulis..kalo buat sendiri waranty tak void..

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: