Mengatasi Masalah Tablet Samsung Stuck Pada Logo

Oktober 12, 2016 Tinggalkan komen

Bismillah

Tablet Samsung memang senang kena stuck kat logo, tapi bukan bermakna tak bagus yer. Ramai yang bertanya masalah ni. Aku cuba detailkan apa yang boleh anda buat jika berlaku lagi masalah tersebut.

  1. Hold Butang Power dalam 10 saat , pastu release. Kalau tak boleh gak
  2. Hold Power button dan Volume button pada yang sama selama 10 saat. Nanti akan reset balik dan keluar skrin gelap. Jangan takut!! tiada hantu yang akan keluar yer.
  3. Kalau masih tak boleh, kemungkinan bateri anda telah rosak!! pi tukar bateri yer

Jika ada masalah berkaitan HP ni boleh email kat aku: kelaskomputerinfo@gmail.com, in Sha Allah aku bantu.

 

FB Fanpage dan FB TimeLine

April 20, 2012 Tinggalkan komen

Semenjak dua menjak tiga menjak ni..fenomena FB telah menjadik-jadik hendaknya…semua orang nak ada FB…semua bisnes nak buat kat FB…dan ini 1 peluang yang amat berharga untuk korang yang nak jana pendapatan melalui FB..

Ok , kat sini aku bagi camne korang leh buat duit dengan FB ni…

Antara servis yang high demand korang boleh offer pada owner Fanpage ialah:

1. Offer servis FANs LIKE – tang ni paling tops…apa gunanya Fanpage kalo takde sape LIKE kan..lelagi kalo korang dapat buat LIKE daripada user MALAYSIAN…

2. Offer servis buat fanpage – ini pun tak berapa top..tapi on demand jugak lah…lelagi kalo servis ko tiptop dan delivery on time dan cepat..

3. Servis buat Timeline cover – ni cam header kat kita punya profil atau fanpage punye profile..sangat2 untung..leh jual international…harga paling murah pun USD47 untuk custom made..harga malaysia kalo RM47 tuh dah kira mahal sangat lah tuh..

4. Servis buat FB Ads.- ¬†tolong bisnes owner iklankan produk diorang pakai fb ads…target market kena betul..ni kene ayat iklan yang POWERRR..!!!!!

 

Itu sahaja setakat ini..kalo sesape berminat nak offer servis ni..leh comment kat bawah..aku tunjukkan caranya…

Buat Duit Dengan Internet…baru aku tau caranya..

Ogos 28, 2011 3 comments

salam aidil fitri semua..isu kali ni nak bincang pasal buat duit dengan internet…haha..baru aku tau camna caranya semua orang leh kaya raya dengan internet ni..memang betul-betul boleh buat duit..

Amaran.!!!! ini bukan sistem MLM,..duit segera yang mengarut tuh..ni memang SOLID punye buat duit dan aku baru tau caranya…hehe..

cara 1: Affiliates…

ada memacam cara affiliates ni..secara asasnya memang promosi produk lain..tapi bukan promosi buta-buta jek hoccaaayy..ini lah yang big player internet marketer buat..nanti aku elaborate lagi pasal benda ni..

cara 2: Jual produk fizikal

jual produk fizikal ni memang margin yang tinggi..lelagi kalo produk tuh kita punya sendiri..ni pun taknak tulis banyak..leh search kat google jek..

mesti korang dah tau kan cara ni..cuma tak TAu camne cara yang betul nak buat duit dengan internet ni..

aku baru tau..biar aku cuba dulu..ape2pun..aku akan update kan blog ni..huahaauah

wassalam

baju muslimah semakin panasss

hi..kali ni post pantas aku sebab aku dah berjaya wujudkan kedai online aku sendiri menjual baju muslimah..
sila lawat di http://www.impianmuslimah.com

tengah promosi pembukaan ni…

Maxis Internet Prepaid Broadband Review

Hari nak update sesuatu yang best…heheh

aku beli maxis internet broadband untuk di pakai dengan huawei modem celcom..RM20 tuh..sebab modem tuh open sim aku ingat boleh la diguna pakai oleh sim brand lain..hasilnye..

MAXIS tak boleh pakai kat CELCOM BroadBAND MODEM – 1 ilmu yang berguna…kalau nak..beli lah modem yang independent..contohnya daripada CSL ke…

jadi…aku pakai datacard Vodafone(zaman sekarang dah takde datacard ni..nampak sangat aku masih pakai laptop zaman pak pandir ni..huhuh)..memang lah boleh…tapi kelajuak BROADBAND MAXIS tuh…laju lagi siput berjalan..

kesimpulannya…

area aku ni bukan kawasan jajahan MAXIS BROADBAND.

hahaha..aku kecewa  wuahahahhaah..

Laptop ShutDown Sendiri

Februari 16, 2011 2 comments

Salam dan selamat sejahtera kepada anda semua yang tetiba masuk dalam blog aku ni..hehe..terima kasih..

kat sini aku nak berkongsi masalah baru yang aku hadapi..dan semestinya masalah ni pun anda pernah hadapi gak kan..

Masalah : laptop tetiba shutdown

Punca : Laptop anda PANAS…overheating..camtuh la kiranya..

Cara mengatasi : heheh..pakai la cooler…lagi 1, bukak laptop anda tuh dan bersihkan segala habuk dekat kipas tuh..Insyallah..boleh di pakai lagi..

Itu sahaja untuk kali ini,,amat ringkas dan padat..

Mekaseh

Kategori:Hardware issue