Utama > pc rusak > pc slow bila nak shutdown

pc slow bila nak shutdown

Sebenarnya semalam dapat aduan pasal masalah ni…aku pun tak berkesempatan nak check..tapi kalau lambat sangat nak shutdown…ada problem kat services tuh…agak-agak je lah..

ingat pagi ni nak pi check..alih-alih..cikgu tuh cakap..pc dia tak boley idup pulak..huhu…aku takde apa-apa andaian la dalam kepala otak aku ni..hanya cakap..”nanti saya tengok”..

aku pun tengok la..try start…bunyi “beep…beep…beep…”…patut laaa tak hidup..ni problem kecik jek…aku cabut RAM..tuakr kat port lain..malas nak gosok-gosok kaki RAM tuh..hehe…cabut..tukar port..pastu cucuk semula..ON balik walawei….terus ON. Ok..masalah 1 dah selesai..

masalah 2, lambat nak shutdown. Aku check services pc tuh, emmppp…..
dan unablekan apa-apa yang patut dan tak berkaitan, terus aku test 2 kali shutdown..lancar aje tutup..tiada masalah lagi..masalah 2 selesai..

opp..nanti aku update tutorial pasal services yang patut ada dalam windows korang. tapi kalo rajin,pi la cari kat google..berlambak.!!!..

adios..

  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: