Utama > pc rusak > Disk failure,please insert disk

Disk failure,please insert disk

tuh la masalah desktop pc ni..bukan pc aku, pc customer ni, bila keluar masalah camni.biasanya apa yang korang akan buat. Sebenarnya dah lama dah hantar pc dia kat aku tapi tak kesempatan nak buat. Ok, kat bawah ni analisis aku pasal masalah ini.

Masalah : Disk Failure, pelase insert disk
Andaian #1 : mesti ada floppy disk dalam tuh.
Tindakan : cek floppy, aiseh..takda floppy pulak..

andaian #2 : harddisk partition rosak
tindakan : cube untuk delete partition,tapi hdd tak leh masuk. cume boleh detect jek.

Kesimpulan : Hdd ni memang problem,mesti problem kat card dia ni. tukar card dah boleh jalan,tapi takde pulak hdd lama yang rosak. Kena la cari Hdd baru.

Penyelesaian : Cari Hdd baru

  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: