Utama > windows problem > Windows Genuine Advantage

Windows Genuine Advantage

Windows Genuine Advantage (WGA) merupakan 1 ssitem anti lanun cetak rompak yang direka oleh Miscrosoft. Tapi sebenarnya WGA ni bloleh jadi menyusahkan gak, walaupun pakai yang ORI, masih keluar benda yang sama WGA.Benda ni biasa menyusakan sistem Windows anda, banyak limitation, takleh change wallpaper la..ape -ape lagi la..Untuk maklumat lanjut, leh pi sini..

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Genuine_Advantage

Sebenarnya, dah banyak kes camni berlaku…selalunye pengguna akan komplen pasal lambat nak start up…bagi yang tak tau apa benda ni..ni screenshot pernah tak windows korang alami benda camni…

Kat sini aku nak kongsikan camne nak buang benda ni…pertama sekali pi download Remove WGA software kat sini :

http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninstallers/RemoveWGA.shtml
Dah download, pastikan disable kan antivirus korang…pastuh klik pada icon remove WGA tuh untuk RUN kan program tuh.
kemudian tugngu dan lihat windows anda terselamat daripada WGA ni..

Selamat mencuba!!

  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: