Utama > pc rusak > Laptop tak boleh install apa-apa program

Laptop tak boleh install apa-apa program

Ni punye masalah pun ada..isk isk…takpe..biar pakar selesaikan masalah ni..hehe..

Simptop : Tak Boleh Run apa gak application terutama Firefox. IE masih boleh run. Cuba download firefox baru dan Avira baru. Tapi sekejap jek kotak download keluar pastu padam balik. Mase nak RUn pun sama…task manager ada tapi takleh nak keluar…isk isk..regedit semua buat dono jek bila klik tuh…apa masalahnye ni….

Langkah Troubleshoot :

  1. Run Safe Mode dan cuba RUN GVR – Safe mode leh masuk dan GVR boleh run. Task manager, regedit masih problem, firefox pun sama.
  2. Scan guna kan GVR – >dapat 2 error dan dah FIX. restart PC dan masalah masih gak takleh setel.
  3. Gunakan COMBOFIX. Run combofix kat safe mode. –> FIX 2 ErROR gak. try restart masuk Windows cam biasa. Cuba RUN apa yang tak boleh di RUN terutama Task Manager.

Penyelesaian : Pakai COmbofix untuk fix kan semuanye. Keputusan SUKSES. Laptop kembali normal.

combofix menjadi kegemaran aku…

  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: