Tutorial

Senarai Tutorial yang anda boleh Download:

Panduan Bagaimana Format Komputer

Tutorial Lengkap Asas Adobe Photoshop CS

Tutorial Asas membina laman web menggunakan NVU

Tutorial Bagaimana menggunakan Ccleaner

Daftar sekarang dan dapatkan eBook Percuma
Name:
Email:
Pihak kami sangat membenci SPAM!!
ListWire - Free Autoresponders
click here for your free autoresponder

  1. April 10, 2011 at 8:55 pm

    masalah…broadband maxis…laptop acer 4740 win7 i3..lepas format…link ok..clear je..tak sampai 1bulan…dah stat kacau…internet da mula kacau…boring….tak tahu la apa sebab…RAM dah tambah…tetap sama tak berubah….masalah apa ye…semua yg nak di update…dah pun aku buat…seandai nye masalh broadband…aku test kat win XP..ok je…tolong selesaikan masalah ini…beri tahu aku..ape yang perlu di buat..

  2. arnabkacak
    April 11, 2011 at 4:16 am

    Terima Kasih

    Troubleshoot #1:
    Masalah ini lebih kepada driver broadband maxis tuh sendiri sebab ianya boleh pakai di xp. Tuan boleh bagitau model modem tersebut? tuan boleh cari updated driver melalui nama model tersebut. dan remove semua installation modem dan reinstall semula. Jika perlu, update menggunakan application modem itu sendiri.

    Troubleshoot #2:
    Masalah registry pada win7. Sebelum benda ni terjadi, tuan ada install apa2 program berkaitan firewall ke..antivirus ke..

    itu saja yang dapat saya pastikan setakat ini..jika ada apa-apa maklumat lain tuan boleh bagitau saya.
    macam, kacau dari segi apa..macam mana..berlaku..dan sebagainya

    sekali lagi terima kasih

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: